Onze Leveranciers uit de regio

Eerlijke, verse en duurzame regionale producten van de boer naar het bord.
Gezond voor mens en regio!
Maar ook de spreuk:
ben loyaal dus koop lokaal !
staat bij ons hoog in het vaandel.

Hier liggen onze lokale leveranciers

Voor spek, hamburgers en vleeswaren: Meesterslager Slagerij Arno de Best, Bergen

Slagerij de Best kent een lange geschiedenis, waarbij de slagerij steeds van vader op zoon over is gegaan. Zo is slager de Best in 1936 begonnen met een slagerij in Afferden. In 1964 nam zoon Jos de slagerij in Bergen over. Na diverse verbouwingen en aanpassingen kwam de derde generatie aan het roer: Arno de Best. Met het behalen van diverse prijzen en oorkondes laat slagerij de Best zien dat zij al die jaren gewerkt hebben aan kwaliteit en innovatie.

Ons rund- en varkensvlees komt nog bij de boer vandaan. Voordeel hiervan is dat de lijn van dier tot consument kort is, zodat wij altijd dezelfde kwaliteit kunnen leveren en een goede controle hebben op het vervoer en de verwerking van het vlees. Kortom; wij weten wat voor vlees wij in de kuip hebben.

Voor ijs: Hoeve Willem III, Helenaveen

Sinds 1998 is in de Hoeve Willem III een ambachtelijke ijsmakerij gevestigd. In de eerste opzet is de ijsmakerij, als onderdeel van de melkveehouderij op de Julianahoeve, een verbreding van de activiteiten door de familie Krekels. Voor de melkveehouderij op de Julianahoeve, overgenomen van vader Krekels door broers Mat en Stephan in 1995, zoekt de familie extra inkomsten. Doordat op de landerijen rondom de Willem III en de Julianahoeve natuurbestemming rust is verbreding een logische stap. De vrouw van Mat, Leonie, start daarom een ijsmakerij op de Hoeve Willem III. De eerste jaren wordt er uitsluitend ijs gedraaid voor horeca in de directe omgeving. Echter krijgt het ijs, door zijn volle romige smaak, snel naam en faam in de dorpen. Dit zorgt voor een toeloop van mensen die graag een ‘bakje ijs voor thuis’ willen kopen.

Voor asperges: Martens asperges, Tienray

Ons familiebedrijf vindt u in het kleine Noord Limburgse dorp Tienray. Noord Limburg is het aspergegebied bij uitstek. Al drie generaties lang houden wij ons bezig met de teelt, de oogst, het verwerken en de verkoop van witte asperges. Sinds enkele jaren hoort daar ook de groene asperges bij, die hoofdzakelijk zijn afzet vindt in het buitenland. Ons bedrijf gaat met de tijd mee, is innovatief maar bovenal staan bij de teelt, de oogst en de verwerking smaak en kwaliteit voorop.

Voor verse melk en slagroom: Zuivelboerderij De Klef, Overloon

De melk van onze koeien verwerken we in een zogenoemde zuivellijn. Onze zuivellijn is een erg duurzame lijn! Wij verwerken de melk van onze koeien direct na het melken. De melk komt namelijk uit de koe met 37 graden Celsius, en daardoor besparen we erg veel energie!

Daarnaast vinden wij het erg belangrijk dat de melk zijn versheid en smaak behoudt. Dit doen we door de melk zo snel mogelijk na het melken te verwerken, zonder er bestanddelen uit te halen. Op deze manier kunnen we een heerlijk, vers en smaakvol product aanbieden.

Wij bereiden onze boeren zuivelproducten op dezelfde ambachtelijke manier zoals het vroeger ging, met heerlijke melk rechtstreeks van onze dames

voor onze frisdrank, bier en speciaal bieren: Slijterij en Feesterij “De Smid”, Wellerlooi

Welkom bij Slijterij en Feesterij de Smid. Ons bedrijf bestaat uit 4 onderdelen:de Feesterij: In onze feesterij kunt u terecht voor alle soorten van bijeenkomstenSlijterij: In onze kleine, gezellige slijterij bieden wij een groot assortiment van dranken aanEvenementen: Vanuit onze evenementen en verhuur afdeling verzorgen wij complete feesten en partijen op lokatie.Dranken: Ook voor de leveranties van dranken en aanverwante artikelen bent u bij De Smid aan het juiste adres.Zo hebben wij voor iedere wens de juiste oplossing

Voor geitenkaas: Bokkensprong, Veulen, www.bokkensprong.com

Een in 1972 cadeau gekregen geit staat aan de basis van de Bokkesprong. De enorme melkplas die zij produceerde was aanleiding tot de productie van wat nu een indrukwekkend assortiment geitenkaas is geworden. Geitenkaas van hoge kwaliteit en met een unieke smaak. De kenmerken van dit assortiment vloeien voort uit een ambachtelijke en natuurzuivere werkwijze.

De kracht van ons bedrijf zit in het eigen ketenbeheer. De geitenhouderij is bij ons onlosmakelijk verbonden met de kaasmakerij. Uitgangspunten zijn een respectvolle omgang met onze dieren, in goede harmonie met het milieu en een open houding naar u als klant. Klein maar flexibel, werken wij dagelijks met een sterk betrokken team dat zich bewust is van de waardering voor haar inspanningen.

Voor sla en kruiden: HeWe kruiden, Wellerlooi, www.hewekruiden.nl

Het bedrijf van Erwin Theeuwen kan met recht een familiebedrijf worden genoemd. Onder meer zijn vader, drie ooms en een neef hebben de afgelopen 50 jaar in het bedrijf gezeten. Sinds 2001 runt hij het bedrijf samen met zijn vrouw Heleen. “In 2008 hebben we een extra locatie bijgebouwd, zodat we nu op 6,5 ha tomaten telen. Maar groter hoeft niet, wat ons betreft is dit een ideale grootte. We willen er voor waken een fabriek te worden. Ik heb niet de ambitie een manager te worden, maar ben en blijf een tuinder!”

Erwin heeft een echte passie voor tomaat. En dat terwijl hij de groente vroeger zelf niet eens lustte. Inmiddels weet hij al te goed hoe groot de verschillen in smaak kunnen zijn. “We gaan op ons bedrijf niet per se voor de hoogste opbrengst maar willen de best smakende tomaat.” Dat dit zijn vruchten afwerpt blijkt onder meer wel uit het winkeltje met verkoop aan huis. “Er komen een hoop mensen uit de buurt, maar soms rijden ze er zelfs voor om vanuit Duitsland. Dan weet je dat je goed bezig bent!”

Voor paddenstoelen: Shiitake Kwekerij De Petrie, Velden

‘Waarom begin je in Nederland een volledig biologische, op eiken stammetjes gekweekte Shiitake kwekerij?’, vroeg ik Tunnus, ook wel bekend als Ton.
Zo on-ge-lo-fe-lijk mooi weer! Helemaal op het tempo van de natuur groeien hier in anderhalf jaar prachtige kruidige, vlezige Shiitakes. Tussen de scharrelende eenden om ze te beschermen tegen slakken. Onder weelderige kiwi planten die zorgen voor beschutting en de juiste vochtregulering.
Het antwoord is simpel: Tunnus komt uit een champignon familie, had tijd over en wil met zijn manier van kweken alleen het beste van het beste leveren. Meer smaak. Mooiere structuur. Om daarna met een doosje vol langs zijn vaste klanten, de tophoreca in Limburg te rijden.

Voor honing: Inkerij Cox, Robert & Lisette Cox, Casteray

Ons terrasmeubilair werd gemaakt door: L.J. Woodproducts, Wellerlooi

Onze bloemen en planten komen van: Perkplantenkwekerij P. de Mulder, Wellerlooi